Aceasta este o problema foarte comuna in ziua de azi

Auzim tot mai des ca deviatia de sept ne creeaza probleme de sanatate.Inainte de a remedia aceasta problema medicala sa aflam de la doctormit.ro ce este deviatia de sept.

Deviatia de sept este o afectiune des intalnita care poate da simptome sau nu, ca urmare poate fi insesizabila.In functie de cat de grava este deviatia de sept, aceasta ne poate influenta sau nu calitatea vietii.In cazurile grave, deviatia de sept poate duce la congestie nazala continua si la o respiratie ingreunata in permanenta.

Deviatia de sept inseamna deplasarea spre stanga sau spre dreapta a septului, care este de fapt, peretele care desparte fosele nazale.Curburile pot aparea in zona anterioara, cea mijlocie sau posterioara a septului nazal.

Deviatiile de sept pot fi congenitale, adica din nastere, sau pot fi provocate de factori externi. Cauzele de natura externa care pot duce la deviatii ale septului sunt loviturile, traumatismele, din zona nasului.

Dincolo de cauzele directe ale deviatiei de sept, pot interveni o serie de factori de risc care inlesnesc sansele aparitiei acestor deviatii.Printre acesti factori de risc se numara practicarea sporturilor extreme, de contact, cu un risc ridicat de accidentare, cat si ignorarea masurilor de siguranta atunci cand ne aflam la volan sau in alte situatii in care exista un risc ridicat de accidentare.

In concluzie putem preveni deviatia de sept prin purtarea unor masti in sporturile de contact, a centurii de siguranta in masina si, evident, evitarea situatiilor care pot genera o lovitura la nivelul fetei.

In cazul in care ai o deviatie de sept grava, ce iti ingreuneaza respiratia, daca nu o tratezi pot interveni o serie de complicatii care iti pot afecta in mare masura stilul de viata, cum ar fi, secretii nazale continue, infectii cronice ale sinusurilor, sangerari nazale prelungite, dureri de cap, senzatie de oboseala permanenta pentru ca oxigenarea creierului, in special noaptea, are de suferit.

Simptomele deviatiei de sept pot fi mai grave sau mai usoare, in functie de cat de mare este curbura septului. In formele minore, deviatiile de sept nu prezinta deloc simptome si trec neobservate.

In cazul in care ai unul dintre urmatoarele simptome este posibil sa ai o deviatie de sept:

  • Congestie nazala prelungita
  • Dificultati de respiratie
  • Sangerari nazale
  • Secretii nazale
  • Respiratie zgomotoasa, cu suieraturi
  • Trezirea cu gura uscata,
  • Infectii recurente ale sinusurilor

Daca vrei sa stii cum poti sa-ti imbunatatesti stilul de viata, afla de la Bogdan Ivanescu cum scapi de deviatia de sept si daca intr-adevar operatia este prima solutie.

Deviatia de sept se trateaza medicamentos sau chirurgical, doar in cazuri grave. Operatia pentru deviatia de sept poate fi precedata de operatia estetica de remodelare a oaselor nasului. Inainte de oricare dintre aceste interventii, se vor efectua analize.

Mai multe informatii puteti afla din urmatorul videoclip:

Author Image
andrei

Leave a Reply