Acesta este vinul meu preferat pe timp de vara

Daca ne gandim la stabilirea unui meniu ideal pentru o ocazie speciala, selectia bauturilor poate avea un impact aproape la fel de mare ca si alegerea meniului in sine. In ziua de astazi, avand in vedere faptul ca posibilitatile sunt practic infinite, limita cu care organizam intregul eveniment este data in intregime doar de propria imaginatie. In ceea ce priveste potrivirea fiecarui fel de mancare in parte cu bautura sa, versatilitatea binecunoscuta a vinului il va recomanda intotdeauna drept alegerea ideala, dat fiind faptul ca putem selecta dintr-o multitudine de variante, lucru ce ne garanteaza deopotriva satisfactia oaspetilor si potentarea aromelor culinare. In anotimpului cald, una dintre cele mai populare alegeri in contextul unor astfel de ocazii este fara indoiala varietatea rose. Daca si tu doresti sa degusti aceasta combinatie inedita, alege gama de vinuri rose de la Budureasca.

Vinul rose – atractia verii

Combinatia dintre gustul proaspat si notele dulci ce acompaniaza mancarurile usoare este cu siguranta una dintre cele mai potrivite asocieri pentru sezonul de vara. In consecinta, accentul este aproape intotdeauna pus pe alimente precum carnea alba, salatele sau pastele, mancaruri ce aduc propria textura specifica, precum si un plus de gust ce nu eclipseaza buchetul vinului, ci se combina armonios cu aceasta, rezultand amestecul ideal. O idee la fel de inspirata este si servirea acestuia alaturi de un desert cu ciocolata, fructe sau frisca, toate fiind alegeri populare atat in randul musafirilor, cat si gusturi ideale pentru a acompania aroma unei bauturi cu note florale dulci. Daca si tu indragesti toate aceste combinatii delicioase, alege gama de vinuri rose de la Budureasca si pune in aplicare asocierile de mai sus cu ocazia urmatoarei cine in familie.

Cum se ajunge la aroma caracteristica a vinului rose

Atat in ceea ce priveste gustul, dar si daca ne referim la culoarea specifica, tehnica impecabila, alaturata unei recolte de buna calitate si a unor conditii de pastrare corect reglementate fac diferenta intre o varietate mediocra si una apreciata. Exceptand putinele soiuri de struguri rose, vinul ce poarta acelasi nume este produs din aceeasi materie prima ca si cel rosu, diferenta fiind data de intervalul de timp in care cojile raman in amestec. Data fiind aceasta tehnica, controlul asupra culorii finale este deplin, fapt pentru care bautura este separata dupa doar cateva ore, perioada in care intreaga licoarea capata nuante trandafirii. In ceea ce priveste cantitatea de zahar, aceasta depinde indeosebi de soiul de struguri folosit, dar si de data la care acestia au fost recoltati. Deoarece o toamna tarzie rezulta aproape intotdeauna in recolte dulci, cu boabe aproape gata sa se stafideasca, si produsul finit va fi predispus la fermentari succesive, fapt pentru care se adauga o cantitateai mare de compusi sulfiti, acestia avand totodata si rol de conservant.

Author Image
andrei

Leave a Reply