Afacerea mea merge foarte bine acum

Firmele care sunt la inceput de drum sau micro-intreprinderile intampina de foarte multe ori probleme legate de incasarea la timp a facturilor emise catre parteneri terti, avand nevoie in acelasi timp de bani lichizi, de un capital cat mai stabil. Deoarece facturile emise nu pot fi anulate odata ce sunt emise, singura solutie pentru aceste firme este eliminarea unei astfel de probleme economice prin serviciul de factoring, respectiv vanzarea facturilor cu termene de plata catre furnizori de servicii de factoring, asa cum este Omnicredit.

Odata ce se apeleaza la aceasta varianta, firma va avea banii de care are nevoie pentru diverse proiecte imediat si nu mai este nevoie sa astepte sa primeasca aceste plati. Contravaloarea facturii se recupereaza imediat dupa ce aceasta a intrat in procesul de factoring, Omnicredit va avea grija de lucrul acesta. Altfel spus, firmele vor avea acces la finantari garantate prin serviciul de factoring.

De cealalta parte, clientul, are si el avantaje deoarece nu mai merge la risc cu incasarea facturilor. In procesul de factoring intra de la administrarea afacerilor, la colectarea de creante sau preluarea riscului de neplata. Creantele achizitionate sunt certe si exigibile, lichide, facturile care se pot folosi in acest proces complex sunt cele de bunuri si de prestari servicii. Produsele si serviciile pentru care exista facturi sunt deja furnizate, finantarea poate sa aiba loc oricand pe perioada de scadenta. Omnicredit este firma care asigura servicii profesioniste de factoring, primeste facturile si documentele de livrare pentru bunuri si servicii, si astfel apare finantarea din partea firmei pentru o parte din valoarea facturilor, conform unui contract clar.

In momentul in care se ajunge la scadenta, debitorii efectueaza platile catre factorii implicati. Firma care asigura servicii de factoring transfera diferenta dintre sumele incasate si sumele cu care s-a facut finantarea.

In prezent sunt din ce in ce mai multe firme mici sau cu probleme legate de capital care apeleaza la aceasta solutie deoarece un factoring de calitate permite finantarea flexibila, colectarea si administrarea creantelor se face in cel mai bun mod posibil, riscul de neplata al facturilor e acoperit aproape in totalitate, in permanenta exista consultanta si asistenta. 

In situatia in care esti una dintre firmele care se confrunta cu probleme legate de factorul economic si aceasta varianta ar putea sa-ti fie de folos, tot ce ramane de facut este sa intri la Omnicredit si sa obti o finantare rapida, online, pentru afacerea ta. Omnicredit.ro este prima platforma fintech de micro-finantarea romaneasca produse de factoring pentru persoane juridice. Odata transmisa cererea, aceasta este procesata in maxim o ora, astfel incat, aprobarea sa fie rapida. Dupa ce se aproba cererea facuta, in maxim 8 ore banii sunt transferati in contul bancar. Sumele standard acceptate pot ajunge si la 25.000 de lei. Odata ce vei obtine o finantare rapida de la Omnicredit, vei avea acces la factoring cu regres si fara, la plata facturilor pe loc. Cele mai importante forme intalnite sunt factoringul fara regres si cel cu regres, factoring la scadenta.

Din dorinta de a facilita procesul cat mai mult, cu ajutorul instrumentului online de verificare suma primita in cont dupa incarcarea facturii se poate vedea simplu ce sume se pot obtine rapid, online si pana la 100% din valoarea facturii se poate primi. 

Exista si alte motive pentru care poti sa apelezi la factoringul prin Omnicredit printre care, faptul ca nu este nevoie de garantii materiale, nu este nevoie de indatorari pe termen lung. Mai mult decat atat, tot in sprijinul clientului, de la Omnicredit ai un asistent virtual si call center care este disponibil mereu, cat si oameni care au experienta si iti pot asigura servicii de calitate de fiecare data.

Author Image
andrei

Leave a Reply