Ai nevoie de un specialist care sa te indrume ce sa mananci?

In ultima perioada a aparut un nou concept care este menit sa te ajute sa slabesti, si care tine cont si de personalitatea ta in momentul cand iti creeaza un plan de scadere in greutate. Acest concept se numeste coaching in nutritie si iti promite sa te ajute sa scapi de kilogramele nedorite fara sa simti ca te chinui.

Chiar si in conditiile in care respecti toate regulile de nutritie pe care le-ai invatat de pe internet, din mass-media, de la familie sau prieteni, de cele mai multe ori ajungi sa iti dai seama ca toate aceste reguli se contrazic si nu sti ce sa mai faci. Cauza pentru care acestea se contrazic este ca fiecare persoana este diferita, incepand de la obiectivele pe care si le propune fiecare si pana la preferintele alimentare si constitutia fizica. Toate acestea joaca un rol important. Astfel ca, desi cele mai multe reguli sunt valabile, este posibil sa nu ti se potriveasca si tie.

Acesta este premisa de la care pleaca conceptul de coaching in nutritie, care incearca sa creeze un plan individual, astfel incat sa fie caracteristic fiecarei persoane si care sa se bazeze pe obiectivele propuse, indicatorii organismului si preferintele alimentare.

Specialistul nutritionist pune accent pe atingerea obiectivelor pacientilor sai in baza respectarii valorilor nutritionale ale alimentarelor, combinarilor alimentare si alte notiuni ce tin de nutritie in general.

Coach-ul in nutritie creaza un plan personalizat in functie de persoana, care tine cont de indicatorii si caracteristicile individuale ale fiecarei persoane si pana la dezvoltarea unui sistem de motivare si schimbare comportamentala a clientului, asa cum explica si Raluca Mihaela, nutritionist si specialist de coach in nutritie.

Ca urmare, un coach in nutritiv are drept scop crearea unei legaturi personale cu clientul, dorindu-si sa-i elimine orice obsesie alimentara si sa-l ajute sa-si insuseasca o noua perspectiva alimentara. Mai mult decat atat, coach-ul in nutritie creaza strategii de gestionare a situatiilor sociale, asa cum o reprezinta mancatul emotional sau mancatul pe ascuns.

Tot coach-ul in nutritie, Raluca Mihaela te va urmari pe tot parcursul colaborarii, astfel incat daca vreodata te vei afla in impas, sa descopere impreuna cu tine care este problema si impreuna sa depasiti toate situatiile care te-ar impiedica sa mergi mai departe in indeplinirea obiectivelor si mentinerea acestora pe termen lung.

Un alt aspect important este mentinerea greutatii obtinute si de aceea, odata ce aceasta a fost atinsa, specialistul te va ajuta cu metode astfel incat sa-ti planifici mesele si sa combini alimentele, toate acestea ajutandu-te sa-ti mentii greutatea pe termen lung.

Author Image
andrei

Leave a Reply