Ai posibilitatea de a ajunge intr-o destinatie inedita

Pentru ca o vacanta in Cuba sa fie reusita, trebuie sa stim inainte oferta de vizite.

  •  Vechea Havana (Habana Vieja)

O calatorie in Cuba nu este completa fara o vizita in partea istorica a orasului Havana.Incepand din anul 1982 a fost inclusa in Patrimoniul Mondial al UNESCO si datorita importantei sale istorice, o mare parte din vechea Havana se prezinta mult mai bine decat multe dintre zonele noi ale orasului. Una dintre cele mai populare atractii turistice de aici este Catedrala de San Cristobal.

–        Trinidad

Incantatorul oras Trinidad este impanzit de stradute pietruite, cladiri coloniale in culori pastelate, piete linistite si palate. O vizita aici seamana cu o calatorie in timp. Trinidad face parte din Patrimoniul Mondial al UNESCO, incepand din anul 1988. Plaja Cayo Blanco se afla aproape de o insula bine cunoscuta pentru scuba diving-ul care se poate practica aici.

  • Fabrica Partagas Cigar, Havana

Cuba este cunoscuta in intreaga lume pentru calitatea trabucurilor fabricate aici. Aceasta tara este cotata printre cele mai bune din lume. Aici sunt organizate tururi si se pot incerca mostre de trabucuri, ocazie cu care vei descoperi ca o mare parte dintre cei care lucreaza aici in prezent sunt femei.

–         La Bodeguita del Medio, Havana

Acesta este faimosul restaurant si bar, in care obisnuia sa vina Ernest Hemingway. Este o locatie renumita pentru cocktailurile sale mojito. Turistii adora sa vina aici sa savureze aceste bauturi, si din acest motiv locatia este uneori destul de aglomerata.

  • Castillo del Morro, Santiago Bay, Cuba

La aproximativ 16 kilometri la sud de orasul Santiago, vei ajunge intr-un golf, protejat de Castillo del Morro. Cladirea a fost folosita drept inchisoare si fortareata de-a lungul anilor, dar in prezent este un muzeu fascinant al piratilor. Privelistile sunt minunate, iar daca vi aici la apusul soarelui vei avea sansa sa vezi cum soldatii rebeli trag din nou cu tunul.

–        Museo de la Revolucion, Havana

Acest muzeu interesant spune povestea razboiului de independenta impotriva Spaniei, care a avut loc in secolul 19, precum si a revolutiei lui Fidel Castro. Aici poti vedea barca cu care Castro si rebelii sai ai navigat din Mexic in Cuba. Pana in anul 1957, cladirea a fost folosita ca palat prezidential.

  • Malecon, Havana

Aceasta locatie minunata este o faleza, care se intinde de-a lungul tarmului nord-estic al orasului Havana. Este o zona populara si adesea aglomerata, unde vin oameni de toate varstele. Localnicii adora sa vina aici sa-si petreaca timpul pescuind, dansand, fumand trabucuri si privind trecatorii.

–        Capitolio, Havana

Aceasta cladire reprezinta un tribut adus Capitoliului din SUA si Panteonului din Paris. A fost cea mai inalta constructie din Cuba, inainte de revolutia lui Fidel Castro. In zilele noastre este sediul Academiei Cubaneze de Stiinte.

Pe site-ul www.travelmatters.ro gasesti multe oferte Cuba, printre care, Hotel Be Live Adults Only Los Cactus, de 4 stele.

Be Live Adults Only Los Cactus este situat în localitatea Varadero si are facilitați pentru sporturi nautice si piscina in aer liber. Complexul de 4 stele ofera camere cu aer condiționat, un teren de tenis, WiFi in hol.Restaurantul servește preparate la grătar. Camerele complexului au dulap de haine, TV cu ecran plat și baie privata.In zona se pot desfașura diferite activitați, snorkelling, scufundari si canotaj.

Author Image
andrei

Leave a Reply