Am achizitionat tot ce trebuie pentru copilul meu

Primul reflex care apare la bebelus este cel de supt care reflecta nevoia acestuia de hranire si de relaxare. Conform ecografiilor din perioada sarcinii, bebelusul isi suge degetul inca din burta mamei. In cazul in care un copil nu va avea suzeta sunt sanse foarte mari ca el sa-si suga degetul. Acesta din urma este un obicei la care se poate renunta mai usor, insa unii bebelusi fac bataturi sau rani la degetul pe care il sug.

Stim cu siguranta ca pe parcursul primului an de viata, suzeta este esentiala pentru un bebelus. La inceput, impulsul reflexului de supt poate fi atat de puternic incat sa para ca bebelusul nu vrea sa se mai dezlipeasca de san sau biberon, iar in momentul in care inceteaza hranirea, bebelusul incepe sa planga.

Un bebelus care plange este foarte stresant si obositor, astfel ca, pentru binele sanatatii mentale a mamicii si pentru calmarea bebelusului este foarte importanta suzeta. Medicii recomanda folosirea suzetei in cazul unui bebelus care plange mult, dar cu toate acestea, sunt unii bebelusi care o accepta, altii care o refuza.

Printre beneficiile suzetei regasim ca aceasta il calmeaza inainte de somn, il tine adormit pe bebelus daca se intampla ca acesta sa se trezeasca noaptea, ii ofera bebelusului sentimentul de securitate ce este asociat reflexului de supt, impiedica sau intarzie obiceiul bebelusului de a suge degetul, poate contribui la reducerea riscului de moarte subita.

Daca esti una dintre viitoarele mamici care are nevoie de o suzeta, comanda o suzeta pentru bebelusul tau de pe medaz.ro.

Din pacate, aceeasi suzeta poate avea si efecte daunatoare pentru bebelus astfel ca este bine sa fie identificata cauza pentru care un bebelus plange si este agitat, si nu sa-i oferim imediat suzeta, pentru ca nu este recomandat ca suzeta sa devina un obicei, ci trebuie folosita doar atunci cand este nevoie. Suzeta trebuie folosita pentru o perioada scurta de timp, iar bebelusul trebuie dezobisnuit de suzeta pe la 10 sau 12 luni. Nu este recomandat sa inmuiem suzeta bebelusului in nimic dulce, deoarece poate favoriza aparitia cariilor.

In cazul in care bebelusul inca foloseste suzeta atunci cand incepe sa vorbeasca, este recomandat sa fie descurajat in ceea ce priveste vorbitul cu suzeta in gura.

Specialistii ne spun ca renuntarea la suzeta se poate face direct sau treptat. La bebelusii carora li s-a impus renuntarea la suzeta direct, acestia au fost nelinistiti 2- 3 zile, iar dupa aceasta perioada acestia s-au acomodat. In schimb la bebelusii carora li s-a redus folosirea suzetei, chinul s-a prelungit atat pentru bebelus, cat si pentru mama.

Author Image
andrei

Leave a Reply