Am depasit cu dificultate moartea unei persoane apropiate

Momentul in care o persoana de langa noi decedeaza, ne produce o durere profunda. Clipele de singuratate si greutatile adaptarii la noua schimbare din viata noastra ne pot afecta puternic, lasandu-ne vulnerabili. Pe langa sprijinul pe care ni-l acorda rudele si prietenii, ar fi recomandat sa cerem si ajutor de specialitate. Asadar, pentru a putea trece mai usor peste aceste momente grele, cea mai buna solutie ar fi sa apelam la o firma de servicii funerare care sa ne raspunda cu profesionalism si empatie la dorintele noastre.

In aceste momente cel mai usor ar fi sa apelam la o firma de servicii funerare de langa noi, astfel daca vom avea nevoie de servicii funerare in sectorul 3 bucuresti putem apela la Casa Funerara Luca care se va deplasa rapid pentru a constata decesul si pentru a intocmi toate actele necesare inmormantarii. In cazul in care pe parcurs vor aparea schimbari, o firma de servicii funerare din apropierea noastra va face toate demersurile necesare pentru a asigura o ceremonie demna de  memoria celui decedat, cu promptitudine si profesionalism.

Printre atributiile si procedurile de care dispune o firma de servicii funerare se numara:

-constatarea decesului la locul producerii sale de catre un medic specializat, pus la dispozitie de catre firma de servicii funerare

-declararea decesului si eliberarea unui certificat care atesta acest lucru

-obtinerea locului de veci si reconditionarea acestuia

-intocmirea actelor pentru inhumare sau incinerare

-in cazurile speciale, se face si intocmirea actelor pentru repatriere sau expatriere

-obtinerea avizelor necesare de la Procuratura, SANEPID

-realizarea dosarului pentru ajutorul de inmormantare

Una dintre etapele acestui proces funerar este acordarea ajutorului de deces. O firma de servicii funerare va finaliza acest lucru cat mai repede cu putinta astfel incat sa asigure o parte din cheltuielile de inmormantare. Pentru a putea beneficia de ajutorul de inmormantare trebuie sa pregatiti urmatoarele documente: cerere scrisa, actul de identitate al solicitantului, certificatul de deces, actul de stare civila al solicitantului din care sa rezulte relatia de rudenie cu decedatul sau dupa caz, acte care atesta calitatea de mostenitor, tuture sau curator si dovezi privind suportarea cheltuielilor cu inmormantarea, respectiv, factura de la firma de servicii funerare sau de transport funerar international, factura de la preotul care a sustinut slujba de inmormantare.

O firma de servicii funerare va pune la dispozitie, in afara celor mentionate mai sus, pachete complete pentru inmormantare ce cuprind o gama vasta de produse necesare pentru buna desfasurare a evenimentului, cum ar fi: cruci din marmura, lemn, fier sau granit, coroane, jerbe, buchete, precum si alte aranjamente florale, sicrie de lux, traditionale, accesorii si garnituri corespunzatoare, monumente funerare, urne si felinare ornamentale, catafalc cu lumini, capac frigorific, lumanari, candele, articole religioase, prosoape, batiste, esarfe, coliva, colaci, pachete cu produse alimentare.

Author Image
andrei

Leave a Reply