Am gasit unde ma pot inscrie la balet

Renumita pentru programele sale, considerate a fi printre cele mai competitive la nivel national, scoala Ballet Art este o institutie cu o istorie de aproape doua decenii, timp in care a reusit sa formeze tineri care mai apoi au ajuns sa studieze la cele mai performante scoli de balet din lume. De asemenea, gratie eforturilor depuse atat de elevi cat si de profesori, reprezentantii institutiei au reusit sa acumuleze numeroase premii in cadrul concursurilor internationale. Fiind singura scoala din tara ce isi desfasoara activitatea dupa tehnicile implementate de Bolshoi Ballet Academy, atat standardele de selectie cat si programele in desfasurare sunt toate la un nivel competitiv, ce se ridica la standardele celor mai prestigioase academii de acest fel din toata lumea.

Apollo Choreography George Balanchine © The George Balanchine Trust New York City Ballet Credit Photo: Paul Kolnik [email protected] nyc 212-362-7778

Baletul – sportul gratiei si al disciplinei

Considerat a fi unul dintre cele mai competitive sporturi, datorita tehnicilor laborioase utilizate precum si a andurantei fizice necesare, baletul a fost dintotdeauna apreciat atat de copii cat si de adulti datorita spectacolelor de mare amploare ce sunt puse in scena. De altfel, povestile celebre precum Lacul Lebedelor sau Spargatorul de Nuci pot fi considerate chiar cea mai buna reclama destinata celor ce vor sa intre in aceasta lume.

In ceea ce priveste dorinta tinerilor de a se indrepta spre acest tip de activitate, cu totii aleg sa dedice un interval de timp considerabil in vederea perfectionarii posturii, flexibilitatii si a coordonarii, fiind bine stiut faptul ca baletul presupune un grad de disciplina chiar si pentru cei mai tineri dintre practicanti. De asemenea, desi poate parea la inceput o activitate preferata indeosebi de fete, adevarul e ca aceasta este in egala masura destinata si baietilor, lucru perceput si de parintii care aleg tot mai des sa isi dea copiii la balet, in detrimentul altor sporturi. In ceea ce priveste scoala Ballet Art, aceasta beneficiaza de cei mai renumiti dascali in domeniul coregrafiei, fiecare dintre ei fiind la randul sau si interpret pe marile scene in productii de succes.

Emotia transmisa prin intermediul unui sport

Lasand la o parte pentru un moment aspectele tehnice, nenumaratele momente de antrenamente si accidentari sau pozitiile ce par aproape imposibil de sustinut de catre un om, rolul ultim al baletului este tocmai cel de a transmite trairi si emotii prin intermediul miscarilor scenice care, in ciuda gradului de dificultate ridicat, par intotdeauna atat de naturale si de fluide incat spectatorul nu poate sa nu se lase purtat in lumea de poveste a spectacolelor puse in scena. De altfel, in ciuda stilului de viata riguros si a nenumaratelor ore de pregatire necesare pentru a atinge perfectiunea, cea mai importanta si totodata dificila sarcina pentru un balerin va ramane abilitatea acestuia de a-i face pe cei ce il urmaresc sa se simta ca si cum ar face parte din poveste, prin intermediul miscarilor sale.

Author Image
andrei

Leave a Reply