Avantajele apelarii la o agentie de recrutare personal calificat din zonele asiatice

Daca ne uitam pe statistici vom vedea ca numarul celor care pleaca din tara incepe sa fie din ce in ce mai mare. Lucrurile nu ar fi asa de grave daca s-ar si intoarce dupa o perioada, insa cei mai multi romani prefera sa ramana acolo. Iar cand acest lucru se intampla in tara apar probleme pe piata muncii. Practic pregatim oameni pentru n domenii si ei ajung sa munceasca si sa isi foloseasca cunostintele in alte tari, pentru angajatori care platesc mai bine.

Criza fortei de munca de la noi are cateva cauze clare: s-au modificat conditiile economice, economia sufera socuri dupa socuri, au crescut cheltuielile cu angajarea, romanii pleaca fara sa se mai uite inapoi cu gandul la un loc de munca mai bine platit, sistemul educational nu tine si nu a tinut ritmul cu cerintele de pe piata muncii.

Care e solutia pentru a avea oameni calificati in mai toate sectoarele unde e nevoie de ei? Angajarea de muncitori straini calificati pentru ocuparea locurilor de munca libere. Pe langa faptul ca avem costuri mai mici cu ocuparea fortei de munca si o stabilitate mai buna a ocuparii locurilor de munca, aducerea de muncitori din Vietnam sau din alte tari asiatice, de exemplu, reuseste sa rezolve si o alta problema: seriozitatea la locul de munca. In general asiaticii isi fac treaba foarte bine, sunt multumiti cu salariile primite, sunt fideli unui loc de munca, respecta tot ceea ce fac si ceea ce li se cere.

Cum reusesti sa ii aduci mai rapid in tara cand e nevoie de ei? Apelezi la o agentie specializata in recrutarea de muncitori din Vietnam, care va intermedia relatia angajator-angajat si va avea mereu oameni dispusi sa vina sa ocupe posturile ramase vacante in toate sectoarele unde e mai mare nevoie. Agentia obtine rapid vizele necesare, ajuta la intocmirea actelor necesare pentru angajare, poate obtine eliberarea permisuui de sedere in scop de munca. Asa cel care primeste angajatii straini va sti ca e in legalitate, cei care vin sa munceasca in diverse domenii, de la agricultura la constructii, auto, de pilda, stiu ca nu au probleme cu autoritatile din tara unde ajung. 

In afara de aceste avantaje agentia de recrutare de personal calificat din tarile asiatice ofera acces si la cotatia pentru recrutare din tarile vizate, dar si la personal, angajati ai agentiei, cu experienta in domeniu, care poate simplifica si mai mult angajarea in tara noastra a muncitorilor straini, dornici sa lucreze in cele mai bune conditii. Intr-un timp relativ scurt patronii pot ocupa locurile de munca disponibile si isi pot mentine afacerile, criza de forta de munca fiind mai bine gestionata prin implicarea agentiilor de recrutare personal calificat.

Author Image
andrei

Leave a Reply