Cred ca am sa ma informez si mai bine despre aceste tratamente

In acest articol vom expune cateva informatii vitale despre celulele stem care ne vor ajuta sa intelegem exact ce sunt acestea si la ce ne pot ajuta. Celulele stem sunt celule care se pot transforma in celule diferentiate cum ar fi celule hepatice, celule nervoase, reusind astfel sa reinnoiasca si sa refaca tesuturi afectate sau distruse. In urma diviziunii, celulele stem pot fi tot celule stem sau orice alt tip de celule, celule hepatice, nervoase, epiteliale, musculare.

In momentul de fata exista trei surse disponibile de celule stem hematopoietice pentru obtinerea unei grefe de transplant, cum ar fi, maduva osoasa, sangele periferic si sangele placentar.

In situatia in care va fi nevoie de transplant, decizia si tipul de transplant, adica cu o grefa proprie de celule stem sau alogeneic cu o grefa de la un donator compatibil inrudit sau neinrudit sunt stabilite de medicul transplantolog deoarece se vor respecta particularitatile bolii si ale pacientului.

Maduva osoasa si sange periferic pot fi recoltate de la adulti sanatosi, dar sangele ombilical poate fi recoltat si stocat doar la nastere. Este mult mai usor ca pacientii care au nevoie de transplant sa fie compatibili cu sangele ombilical, decat cu celelalte doua surse de celule stem.

Nasterea este o oportunitate unica in a opta pentru recoltarea si depozitarea de grefe de sange ombilical pentru copilului dumneavoastra, aspect sustinut si de reprezentatii Stem Sure. Pacientii care sunt transplantati cu grefe de la un donator inrudit pot avea rezultate mai bune dupa transplant, comparativ cu transplanturile cu grefe de la donatori neinrudit.

Avand in vedere posibilitatile pe care ni le ofera celulele stem, nu exista absolut nici un motiv ca sa nu optam pentru stocarea sangelui ombilical al copilului nostru. In prezent, celule stem sunt folosite in practica medicala in trei tipuri de tratamente: terapii standard, terapii in studii clinice, tratamente experimentale.

Pentru ca Stem Sure ofera avantajul de a dispune de o grefa de celule stem pregatita, disponibila imediat pentru transplant, in cazul stabilirii indicatiei terapeutice pentru copilul la a carui nastere s-a efectuat recoltare sau pentru unul din membrii familiei, ai toate motivele sa optezi pentru o colaborare.


Recoltarea unei grefe de sange placentar nu implica niciun risc pentru mama sau nou nascut, fiind cea mai facila modalitate de obtinere a unei grefe de celule stem hematopoietice.
Grefa de sange placentar contine celule stem cu proprietati biologice distincte asociate imaturitatii celulare, comparativ cu alte surse de celule stem, ceea ce ofera avantaje privind  calificarea grefei pentru transplant si a incidentei mai reduse, mai putin severe a complicatiilor imunologice posttransplant.
In prezent se intrevad noi perspective de utilizare a grefelor de sange placentar, in domeniul medicinei regenerative, in viitor fiind posibila extinderea listei afectiunilor tratabile.

Author Image
andrei

Leave a Reply