Cum ne manifestam iubirea fata de copil

Iubirea este cel mai frumos si puternic sentiment pozitiv, pe care orice persoana il poate simti. Iubirea poate crea sentimente de apartenenta, de validare, ridicand stima de sine a oricarei persoane. Iubirea se poate manifesta printr-o umbrela primita de la un coleg intr-o zi ploioasa, de la o cafea din partea unei prietene sau printr-un mic cadou. Aceste gesturi care demonstreaza iubirea dintre adulti, nu functioneaza atat de bine la copii. Acestia sunt un amalgam de sentimente si emotii, traind orice gest sau actiune la capacitate maxima, de aceea sentimentul de iubire trebuie creat prin gesturi mici. In articolul de astazi, vom vorbi despre gesturile de iubire fata de copii nostri.

Te iubesc!

Sunt cele mai frumoase cuvinte pe care le poti spune cuiva, mai ales copilului tau, insa acesta vine cu un bagaj informational limitat, de aceea cuvintele au nevoie si de putin ajutor. Pentru a-i forma copilului ideea de iubire si de a o dezvolta armonios poti incepe prin gesturi mici, simple, care il valideaza si ii ridica stima de sine. Spre exemplu, ii poti spune ,,Te iubesc cand zambesti!” sau ,,Te iubesc pentru ca esti tu!”. Validarea identitatii in sentimentul de iubire, ii va oferi o stima de sine ridicata, simtindu-se apreciat de catre persoanele din jurul sau. Clubul Bebelusilor va asteapta si cu multe alte sfaturi pe care orice parinte merita sa le descopere.

Gesturile mici care conteaza

De multe ori, cumparam copiilor mult prea mult decat acestia ar avea nevoie. De la haine de firma, la jucarii sofisticate, la ceasuri amuzante sau o cantitate mare de dulciuri. Omitem de foarte multe ori un aspect, pe atat de simplu, pe atat de important. Cantitatea. Da, este vorba despre cat oferim copiilor nostri. Vrem mereu sa le oferim mult, insa acest lucru poate avea un final foarte trist, deoarece copii vor cere din ce in ce mai mult, fara a avea neaparat nevoie de o cantitate atat de mare. De aceea, este bine sa le demonstram iubirea prin gesturi mici. O singura patratica de ciocolata, va fi la fel de importanta in inima lui ca o ciocolata intreaga sau o singura jucarie va crea la fel de multa bucurie in inima sa in loc de un sac intreg. Gesturile de iubire necesita uneori si cadouri, insa cantitatea acestora trebuie tinuta in frau de catre adulti. Bineinteles, la zilele de nastere sau evenimente importante, se poate face o exceptie.

Imbratisarile si pupicii

Acestea pot fi cele mai puternice gesturi de iubire pe care un parinte le poate face asupra copilului sau. Imbratisarile din senin, cele de noapte buna sau buna dimineata, pupicii pe frunte sau pe obraz, ii va oferi copilului o stare de fericire, de entuziasm, de liniste interioara.

Povestea de noapte buna

Un gest foarte cald si frumos, din pacate rar intalnit in zilele noastre din cauza timpului, este povestea de noapte buna. Povestea de noapte buna are rolul de a crea o stare de liniste, calm, siguranta copilului, iar in acelasi timp ii ofera un vis dulce si frumos.

Iubirea este cel mai frumos sentiment pe care orice fiinta umana il poate trai, de aceea ca parinti trebuie sa gasim mijloace interioare de demonstrare a iubirii si nu materiale.

Author Image
andrei

Leave a Reply