Daca esti o proaspata atunci Clubul Bebelusilor este si pentru tine

Ziua nasterii reprezinta pentru fiecare viitoare mamica incercarea suprema, precum si momentul in care bebelusul face cunostinta cu tot ceea ce inseamna mediul inconjurator. Desi pe buna dreptate cele noua luni de sarcina au fost definitorii pentru dezvoltarea armonioasa a fatului, odata ce travaliul a fost declansat este de preferat ca femeia sa poate beneficia de cele mai bune conditii medicale, pentru a se evita un numar mare de complicatii ce pot aparea pe ultima suta de metri. Bineinteles, in prezent unitatile private ofera posibilitatea de a opta pentru cezariana chiar si fara o indicatie medicala, initiativa care a fost bine primita de un numar mare de femei care au ales aceasta alternativa. In ceea ce priveste recomandarile pentru fiecare procedura in parte, acestea vor fi date de medicul ce supravegheaza sarcina, tinand cont in primul rand de dorintele viitoarei mame.

Cezariana – preferata de mamele tinere

La o prima analiza, alegerea de a se supune la o operatie electiva poate parea stranie pentru multe persoane, date fiind riscurile in plus pe care o astfel de interventie o aduce cu sine. Totusi, pentru multe femei poate fi mult mai avantajos sa dispuna de o nastere controlata pana in cele mai mici detalii, alaturi de personal medical care sa supervizeze fiecare moment. Incepand cu cele mai bune conditii oferite de un spital privat si eliminand riscurile unui travaliu extins, cazurile in care bebelusul poate ramane fara aer, isi poate infasura cordonul ombilical in jurul gatului sau poate fi scos intr-un mod considerat a fi traumatic, cu ajutorul forcepsului, acestea devin practic nule. De asemenea, desi venirea brusca pe lume a copilului in cadrul cezarienei poate fi considerata la fel de brutala, riscul contaminarii odata cu trecerea prin canalul de nastere este de asemenea eliminat, fapt ce il va scuti pe micut de antibioterapie profilactica si administrarea altor medicamente.

Nasterea naturala – mult mai usoara la multipare

In cazul femeilor care au mai avut o nastere la activ, atat travaliul cat si intregul proces de expulzie a fatului sunt considerabil mai rapide, fiind resimtite totodata mult mai firesc de catre mama. Dat fiind faptul ca este o experienta cu care s-a familiarizat, controlul pe care il exercita este mult mai mare, reusind sa se recupereze fara complicatii de cele mai multe ori. Bineinteles, atata timp cat contraindicatiile medicale nu o impiedica, orice femeie poate sa opteze pentru nasterea naturala fara riscuri, urmand ca in eventualitatea imposibilitatii ducerii travaliului la bun sfarsit sa se intervina chirurgical abia ulterior. Daca si dumnevoastra doriti sa fiti la curent cu cele mai noi informatii referitoare la tot ceea ce presupune nasterea, va invitam sa accesati pagina Clubul Bebelusilor pentru a descoperi multitudinea de articole care acopera acest subiect vast.

Author Image
admin

Leave a Reply