De acum stiu cum sa ma ocup de o inmormantare

In acest articol vom spune cat mai complet ce trebuie facut pentru a nu intra in panica in momentul in care o persoana draga vouă va trece în neființă.

Dupa ce veti lua legatura cu o firma de servicii funerare aceasta are obligatia sa trimita o masina speciala de recuperare decedați sa ridice corpul intr-un sac special sau intr-un sicriu special de recuperat decedați sa il duca la o sala special amenajata pentru pregatirea corpului de a fi dezinfectat, imbalsamat apoi toaletat si in cele din urma cosmetizat si imbracat. Aceasta procedura este absolut necesara conform noilor norme funerare. In momentul cand personalul firmei ajunge la domiciliul dumneavoastra ar fi bine sa pregatiti hainele si actele doveditoare de boala suferita de persoana respectiva. Chiar daca este greu, recomandarea este sa va duceți si dumnevoastra sa vedeti unde va duc persoana draga voua deoarece majoritatea nu detin aceasta sala chiar daca legea prevede acest lucru. Apoi dupa tot acest proces persoana poate fi depusa la capela in baza certificatului de imbalsamarea eliberat de medicul firmei de pompe funebre, Casa Funerara Luca sau daca nu se poate face depunerea in acel moment trupul se pastreazăala frigider pana cand familia isi da acordul sa fie transportat la capela.

Actul de deces si adeverinta de inhumare, conform noilor norme se scot numai de families au apartinatorii persoanei decedate de la Oficiul Starii Civile de pe raza sectorului sau localitatii unde a survenit decesul si nu de la Oficiul Starii Civile de care apartine sau la sectorul din cartea de identitate.Singura posibilitate ca o firma de pompe funebre sa va scoata certificatul de deces in original de la Oficul Starii Civile este sa ii faceti o procura notariala.

In continuare, citeste mai departe in acest articol de actele necesare pentru cei decedati:

  • Certificatul constatator in original care va ramane la Starea Civila
  • Cartea de identitate a decedatului in original si copie
  • Certificatul de nastere si căsătorie in original si copie
  • Cartea de identitate a persoanei care declara decesul
  • Acte care să ateste gradul de rudenie( nastere căsătorie testament)

Termenul in care se va elibera certificatul de deces si adeverinta de inhumare este de 15 minute.

Casa Funerara Luca raspunde la toate solicitarile clientilor indiferent de raza sectorului din care sunati, inclusiv judetul Ilfov sau in orice alta zona a Romaniei.Firma de pompe funebre asigura tot necesarul pentru desfasurarea evenimentului, indiferent ca discutam de o inmormantare clasica sau de incinerare.

Author Image
andrei

Leave a Reply