De acum stiu cum sa scap de balonare

Multi dintre noi ne confruntam cu o problema care se numeste balonarea. In acest articol afla care sunt solutiile pentru balonare, astfel incat sa scapi de ea definitiv si sa poti sa-ti desfasori activitatea zilnica fara sa ai parte de un disconfort nedorit.

Cele mai bune rezultate se obtin prin modificarea stilului de viata si a regimului alimentar. Printre cele mai bune solutii, se numara:

  • Efectueaza zilnic miscare, asta insemnand orice tip, mers pe jos, mers pe bicicleta, urcatul sau coboratul scarilor. Miscarea contribuie semnificativ la ameliorarea balonarii prin eliminarea gazelor intestinale, avand un rol important in tratarea constipatiei. In plus, se va accelera si metabolismul, care te va ajuta sa slabesti, sa te mentii mai sanatos.
  • Trebuie respectate cele trei mese principale pe zi si doua gusturi intermediare. Foarte important este sa luam o gustare intre doua mese principale care se departeaza prea mult, pentru ca stomacul sa nu lucreze in gol, sa nu secrete suc gastic in exces, aceasta fiind o cauza frecventa in cazul balonarii.
  • Cand luam masa este bine sa mancam incet si sa mestecam fiecare imbucatura. Nu este bine sa introducem o mare cantitate de alimente in gura si sa ne grabim sa terminam repede de mancat.
  • Este recomandat sa evitam fumatul, consumul de cafea si alcool in exces, precum si consumul alimentelor prea calde sau prea reci. Toate aceste alimente irita mucoasa stomacului si a intestinelor, iar la un moment dat ne va provoca senzatia de balonare. Nu este recomandat sa mestecam guma pentru ca aceasta stimuleaza motilitatea gastrointestinala.
  • Este bine sa evitam bauturile carbogazoase pentru ca acestea reprezinta si un pericol pentru silueta datorita continutului mare de zahar. Indicat este a se consuma 2 litri de lichide pe zi reprezentate de apa, ceaiuri sau apa infuzata.
  • Este bine sa evitam alimente care baloneaza precum fasolea boabe, varza, ciupercile sau castravetii.
  • Este recomandat sa eliminam sau sa reducem cat mai mult cantitatea de legume crude, fibroase, fructele necoapte si alimentele tari, uscate, cat si pe cele cu prea multe fibre. Trebuie sa eliminam alimentele procesate din comert, afumaturile, alimentele sarate, produsele de panificatie, patiserie, cofetarie, sosurile si semipreparatele. Este de preferat sa mancam mancare gatita in casa, de preferat fiarta, usor digerabila, astfel incat dupa fiecare masa sa nu ai senzatia de disconfort abdominal. Foarte important este sa ne hidratam corespunzator.

In final, doctormit. ro ne recomanda o alimentatie variata, prin care sa asiguram organismului o buna functionare, sa consumam carne alba, fiarta sau la cuptor, fructe bine coapte sau fierte, lactate usoare, supe clare, ciorbe de legume, legume fierte sau la abur, alimente naturale, care sa nu contina conservanti si aditivi.

Mai multe informatii puteti descoperi din videoclipul propus de Doctormit:

Author Image
andrei

Leave a Reply