In weekend vreau sa merg intr-un oras deosebit

Daca iti doresti o escapada departe de stresul de la serviciu, atunci poti alege un city break pe fabricadevacante.ro. Aici beneficiezi de cele mai bune servicii cu o gama extinsa, de la rezervarea biletelor de avion, pana la inchirieri de masini si nu numai.

City break in Praga

Se poate spune ca Praga este egal Parisului din punct de vedere al frumusetii. Istoria sa dateaza de un mileniu, iar scena sa culturala este dintre cele mai bune din Europa. Orasul este incarcat de galerii de arta, muzee, teatre si cinematografe. Restaurantele sunt abundente, oferind o gama larga de preparate din bucataria internationala pana la preparate locale, iar bere este cea mai buna din Europa.

Daca te aventurezi dincolo de zonele turistice, doar la cateva blocuri de piata centrului vechi, poti sa vezi capele stravechi, gradini fascinante, cafenele dragute si baruri de moda veche. Una dintre marile bucurii ale orasului este potentialul sau de explorare- cartiere precum Vinohrady si  Bubeneč il pot recompensa pe aventurier cu camee memorabile, de la apusul soarelui care staluceste de pe cupolele bisericii, pana la tulpinile Dvořák.

City break in Valencia

Cel de-al treilea oras ca marime al Spaniei este un loc mirific, Valencia incepand sa devina un loc minunat de locuit, cu scene infloritoare din punct de vedere cultural, alimentar si viata de noapte.

Orasul se mandreste cu uimitoarele cladiri futuriste ale orasului Artelor si Stiintelor, proiectate de Santiago Calatrava. Alte cladiri contemporane ofera gratie orasului care are, de asemenea, o multime de cladiri moderiniste fascinante, mari muzee, o lunga intindere de plaja si un cartier vechi, caracteristic. Valencia, inconjurata de livada sa, zona de gradina a pietei fertile, este renumita ca fiind casa mancarurilor de orez, cum ar fi paella, dar este in ansamblul ei un loc superb pentru multe alte feluri.

City break in Bruxelles

Cunoscut pentru diversitatea sa de locuri de interes, Bruxelles este sediul mai multor institutii europene, insa totul nu se rezuma numai la politica.

Fatadele art deco fac fata dezvoltarilor din anii 1960, iar conacurile regale din secolul XIX contrasteaza cu sticla stralucitoare a zgaraie norilor. Acest mix de structuri, se invarte din centrul medieval al Bruxellesului, unde Grand Place este cu siguranta una dintre cele mai frumoase piete din lume.

City break in Dublin

Capitala Irlandei, Dublin este suprinzator de mare pentru o tara cu o populatie de aproximativ doua milioane de oameni. Cunoscuta pentru literatura sa, capitala este casa geniilor literare precum Oscar Wilde, James Joyce si George Bernard Shaw. Asadar, nu este de mirare faptul ca una dintre cele mai mari atractii ale orasului este o carte de peste 1200 de ani.

Atractiile istorice includ castelul Dublin, o fortareta normanda construita in 1204 si Catedrala Sf. Patrick, finalizata in 1260 si care este inca cea mai mare catedrala a natiunii. Pentru colectia sa de aur preistoric, arta celtica si artefacte vikinge, Muzeul National al Irlandei reprezinta un alt loc care merita vizitat.

Author Image
andrei

Leave a Reply