La Medaz gasesti sonde pentru toate nevoile medicale

In ceea ce priveste acordarea primului ajutor in cazul unor traumatisme de diverse feluri, nu de putine ori complexitatea procedeului depaseste efectuarea unor manevre simple, ci necesita ingrijiri laborioase si o perioada de spitalizare ce se intinde pe mai multe zile. In aceasta situatie, ingrijirile postoperatorii dar si eventualele manevre chirurgicale necesare au ca scop preluarea sau inlesnirea anumitor functii fiziologice, pentru a da bolnavului ocazia sa beneficieze de repaus complet. Din instrumenarul ce nu trebuie sa lipseasca atat din sectiile de terapie intensiva, cat si din ambulante si unitatile de primiri urgente amintim tuburile de dren si sondele de diferite dimensiuni, balonul cu masca pentru ventilatia mecanica, pulsoximetrul ori trusa de resuscitare.

Care sunt cele mai des folosite instrumente

In fiecare situatie a carei gravitate presupune solicitarea unei unitati de prim ajutor,  manevrele care au prioritate presupun intotdeauna asigurarea unui flux de aer in caile respiratorii. Mai apoi, odata ajunsa la spital, in cazul necesitatii unei interventii chirurgicale si in timpul ingirjirilor postoperatorii, victima va fi intubata utilizand sonde ce permit atat ventilarea acesteia, cat si aspirarea eventualelor secretii bronsice.

Pentru a beneficia de hranirea prin intermediul sondei, aceasta va trebui introdusa tinand cont de alt traiect, avand grija ca aceasta sa ia calea esofagului si nu pe cea a traheei. Daca persoana in cauza necesita doar suplimentarea aportului de oxigen, se poate recurge la montarea unei sonde nazale cu doua cai, care vor fi plasate la nivelul narinelor, urmand ca aceasta sa fie conectata la o sursa care va ridica saturatia pana la nivele optime. Daca doresti sa beneficiezi de oferte avantajoase la o gama larga de instrumentar de calitate, descopera pretul la sonde medicale pe medaz.ro.

In ce context pot fi montate sondele

In afara de utilizarile ce presupun ventilatia, aspiratia secretiilor si hranirea printr tuburi, acestea fiind aspecte ce tin indeosebi de unitatea de reanimare si terapie intensiva, acestea mai sunt intrebuintate la scara larga si in urologie, dat fiind faptul ca multe patologii din aceasta sfera pot duce la obstructia cailor urinare, manifestare ce necesita montarea unei sonde. La fel ca in toate celelalte domenii, caracteristicile acestora au fost imbunatatile de-a lungul anilor, evoluand spre materiale non-alergenice, flexibile si usor de pozitionat.

In prezent, sonda Nelaton este preferata pentru cateterizarea pe termen scurt, in timp ce sonda Foley are ca scop colectarea urinii, in scopul verificarii parametrilor precum volum, culoare sau gradul de contaminare bacteriana. Aceleasi dispozitive se pot folosi si in cadrul procedurilor chirurgicale, dat fiind faptul ca mobilizarea pacientului timp de cateva zile este contraindicata in acest context. Daca vrei sa afli mai multe despre utilizarile acestora, sau doresti sa beneficiezi de articole a caror calitate este garantata, descopera pretul la sonde medicale pe medaz.ro.

Author Image
andrei

Leave a Reply