Mi-am dat seama ca merita sa imi inchid balconul

In zilele noastre, omul are nevoie de spatiu din ce in ce mai mult si din acest motiv cauta sa gaseasca solutii in ceea ce priveste amenajarea locuintei sale. Dintre cele mai cunoscute masuri care se pot lua fac parte, alegerea mobilierului minimalist, alegerea pentru pereti de nuante deschise si inlocuirea vechilor usi cu modele glisante, capabile sa economiseasca spatiu si sa contribuie la crearea unei atmosfere relaxante.

Cei care locuiesc la bloc, si in mod special cei care au garsoniere sau apartamente de mici dimensiuni, pot crea o camera in plus apeland la solutia de inchidere a balconului. Mai precis, prin inchiderea balconului se poate obtine inca o incapere, care poate fi ulterior transformata in debara sau chiar intr-o oaza de relaxare.

A inchide un balcon nu este o operatiune atat de simpla asa cum pare. Trebuie sa se aleaga cu grija intre diversele sisteme de inchidere balcon, calitatea fiind cea care va asigura o hidroizolare si o termoizolare adecvata, cat si un aspect placut. Din aceste motive este disponibil serviciul de inchidere balcoane cu tamplarie de la DHN, care va asigura cele mai bune servicii la cele mai avantajoase preturi in acest domeniu de pe piata. Regula este ca inchiderea balconului sa fie efectuata inainte de venirea anotimpului geros, mai exact, toamna. Multe persoane, insa, aleg sa o faca in sezonul cald si, din pacate, ilegal, fara autorizatie.

Daca inchiderea balconului nu este efectuata corect sau daca sunt folosite materiale de o slaba calitate, proprietarii se pot confrunta cu:

  • condens, fiind este o problema frecventa, in special in balcoanele in care nu exista calorifere, iar pentru a evita formarea acestuia se recomanda sa se apeleze la sfaturile specialistilor
  • dificultati in ceea ce priveste aerisirea, astfel, camera care da in balcon va pierde accesul la aerisire, insa pentru a i se asigura o ventilatie corecta se poate opta pentru sisteme de inchidere a balconului cu geamuri glisante
  • dificultati in ceea ce priveste spalarea geamurilor care apar, de regula, in cazul balcoanelor pe trei laturi, fiind necesar ca accesul la geamuri sa se faca de pe fatada, nu de pe parti.

In concluzie, pentru inchiderea balconului opteaza acele persoane care doresc mai mult spatiu sau care vor sa nu se mai confrunte cu diverse probleme, cum ar fi, ploaie, praf sau zgomot. De altfel, inchiderea balconului este utila atunci cand se doreste economisirea de caldura, tipul de izolare fiind important in acest sens.

Indiferent care ar fi motivul pentru care se doreste inchiderea balconului, aceasta lucrare trebuie sa fie facuta cu atentie, de catre specialisti si cu materiale de calitate.

Author Image
andrei

Leave a Reply