Vinul rosu reprezinta una dintre cele mai sanatoase bauturi alcoolice, cu multiple beneficii pentru buna functionare a inimii, creierului si circulatiei sangvine.
Conform vanzarilor din piata, vinul rosu este in topul preferintelor consumatorilor, iar vinurile albe sau rose sunt consumate in cantitati mult mai mici. Fie ca il savurezi alaturi de o mancare buna, fie ca iti place sa il servesti ca aperitiv dupa o zi lunga, vinul rosu poate avea efecte terapeutice, daca este consumat cu moderatie.
Manganul, mineralul din continutul vinului rosu, are proprietatea de a proteja celulele de procesele de oxidare care apar in urma stresului si care neutralizeaza radicalii liberi. Manganul accelereaza metabolismul si ajuta la dezvoltarea cartilajului osos si la vindecarea ranilor.
Pe de alta parte, vinul contine si alte minerale, cum ar fi, calciu, magneziu, potasiu, fosfor, fluor. Electrolitii din potasiu si sodiu sunt responsabili pentru mentinerea masei musculare si a functionarii optime a inimii. Iar zincul, seleniul si cuprul actioneaza ca niste antioxidanti ce protejeaza celulele sanatoase ale inimii. Totodata, vinul rosu contine o cantitate mica de fier, care favorizeaza transportul de oxigen catre celule.
Vitaminele din complexul B, alaturi de folati, ajuta metabolismul sa functioneze corect, stimuleaza formarea de noi celule rosii si protejeaza celulele neuronale.
In vinul rosu se gasesc si vitaminele A si K. Vitamina A este importanta pentru vedere, asigura elasticitatea membranelor din jurul ochilor, mentine elasticitatea pielii si ajuta la refacerea oaselor. Vitamina K ajuta la coagularea sangelui si vindecarea ranilor.
In cazul in care este consumat in cantitati moderate, vinul rosu aduce numeroase beneficii pentru sanatate printre care:
-contribuie la reducerea riscului de cancer, ajutand in mod special la combaterea aparitiei cancerului de colon, de ovare sau de prostata
-vinul rosu reduce riscul de dementa prin protejarea celulelor neuronale de boli degenerative, mentinandu-le sanatoase
-reduce riscul de depresie, prin consumul unei cantitati maxime de 1 pahar de vin rosu pe zi
-reduce rezistenta organismului la insulina
-reduce riscul de diabet de tip 2 la femei
-scade riscul afectiunilor cardiovasculare prin protejarea inimii si a elasticitatii vaselor de sange, ajutand la o buna functionare a sistemului circulator
-impiedica formarea cheagurilor de sange si scade riscul atacurilor cerebrale
-scade nivelul de colesterol ‘rau’ din sange si creste nivelul de colesterol bun din sange, aducand numeroase beneficii pentru sanatatea intregului organism
Daca si tu iti doresti sa ai parte de toate aceste beneficii, descopera gama de vinuri rosii de la Budureasca! Din gama de vinuri rosii merita mentionate sortimentele de Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra, Premium Shiraz, Premium Merlot, Noble 5, Pinot Noir.