Ne-am hotarat sa avem un copil

Cel mai important lucru pe care il poti face inainte de a concepe un bebelus este sa te asiguri ca esti sanatoasa, ca ai un stil de viata sanatos si o dieta echilibrata.

Un alt factor fundamental pe care trebuie sa-l respectam pentru o sarcina sanatoasa este o dieta sanatoasa si echibilibrata.De asemenea, trebuie acordata o atentie deosebita in aceasta perioada aportului de substante nutritive in general.

Conform studiilor medicale, femeile la varsta fertile nu beneficiaza de aportul zilnic recomandat al anumitor substante nutritive, precum folatul sau fierul, astfel fiind mai mult decat necesar adaugarea unui supliment cum ar fi, femibion supliment alimentar planificare sarcina.

Un alt motiv pentru care se recomanda femibion supliment alimentar planificare sarcina este ca in primele 12 saptamani se formeaza organele bebelusului.Din acest motiv, riscul de a-I face rau copilului este deosebit de ridicat intre zilele 14 si 55 de dupa concepere.Dupa implantarea ovulului fertilizat in uter, sistemul bebelusului se conecteaza la corpul mamei prin intermediul placentei.Desi placenta este conceputa sa impiedice substantele nocive sa ajunga la bebelus, anumite substante, precum medicamente, nicotina, medicatie si alcool pot trece totusi si pot opri dezvoltarea normala a organelor.Din nefericire, acestea pot conduce la anomalii fizice si avort spontan. De aceea este cu atat mai important sa eviti substantele nocive pe toata perioada sarcinii si pana la terminarea alaptarii.

In cazul in care suferi de o afectiune medicala speciala, cum ar fi, daca iei tratament pentru epilepsie este important sa nu uiti ca trebuie sa consulti medical, deoarece este posibil sa fie nevoie sa cresti doza zilnica de acid folic.

Putem lua supliment de acid folic chiar si dupa cele 3 luni de la concepere, deoarece acidul folic contribuie la diferite funcții ale corpului importante pentru sarcină după primul trimestru. Cunoastem ca nivelul adecvat de folat sau un aport adecvat de acid folic in primul trimestru de sarcina joaca un rol în dezvoltarea tubului neural al bebelușului.Dupa saptamana 12, toate organele bebelusului sunt complet formate, insa cerintele nutriționale de folat raman ridicate pe toata perioada sarcinii, chiar si in perioada alaptarii. In aceasta perioada, poate fi util sa continui sa iei un supliment in completarea unei diete variate și echilibrate. Folatul contribuie la dezvoltarea tesutului matern, inclusiv cresterea placentei și formarea normala a sangelui si diviziunea celulara normala.

Author Image
andrei

Leave a Reply