Scapa de problemele care scad confortul vietii

Hemoroizii reprezinta o problema delicata cu care aproape orice persoana se confrunta la un moment dat in viata, insa care este important sa fie tratata inca de la primele semne pentru ca in lipsa unei gestiuni serioase, riscurile sunt foarte mari. De asemenea, multi se intreaba daca exista o legatura dintre hemoroizi si constipatie, iar raspunsul este da si se poate spune ca constipatia este unul dintre principalii factori care sta la baza dezvoltarii problemei, astfel ca totul pleaca de la un stil de viata cat mai sanatos pe care ar trebui sa il adopte oricine.

Simptome

Exista mai multe semne si simptome ale hemoroizilor si fiecare dintre noi ar trebui sa le stim pentru a putea identifica problema pe viitor. De obicei, totul incepe de la sangerari fara durere n timpul scaunului, asa ca vei putea observa mici pete de sange pe hartia igienica, insa pot aparea si mancarimi sau iritatii in zona anala. Nu trebuie omise nici disconfortul si durerile, urmand ca mai apoi sa apara si mici inflamatii in zona respectiva si apoi hemorozii care pot fi sau nu durerosi.

Diferite cauze

Exista mai multe cauze care duc la aparitia hemoroizilor si, din nou, oricine ar trebui sa le cunoasca, pentru a sti cum sa le tina la distanta. De regula, hemoroizii apar din cauza unei presiuni ridicate in zona rectului, iar aceasta presiune este cauzata de petrecerea a mult timp asezat pe toaleta, constipatie sau diaree. In schimb, exista si alti factori, iar aici putem aminti de obezitate, sarcina sau o dieta care nu include fibre.

Factori de risc

Pe masura ce inaintezi in varsta s-ar putea sa creasca sansele de aparitie a hemoroizilor intrucat tesuturile care sustin venele din zona anala se pot slabi si largi, fapt care se poate intampla si in cazul femeilor insarcinate intrucat greutatea bebelusilor poate pune presiune pe zona respectiva.

Complicatii

Sunt foarte rare cazurile in care apar complicatii ale hemoroizilor, insa aici putem aminti de anemie, care este cauzata de pierderea de sange din cauza lor si in rest nu exista alte situatii mai complexe.

Prevenire

Oricine ar trebui sa se intereseze mai bine de toate modalitatile prin care se pot preveni hemoroizii intrucat acestia scad considerabil confortul vietii. Asadar, cea mai buna modalitate prin care se pot preveni hemoroizii este pastrarea unui scaun usor, iar pentru a ajunge aici este important ca alimentele consumate sa fie bogate in fibre, adica cat mai multe fructe si legume proaspete. Totodata, este important sa consumam cat mai multe lichide, fiind recomandat circa 2 litri de apa in fiecare zi, iar in cadrul programului nostru trebuie sa includem cat mai multa miscare, acestea fiind principalele modalitati prin care poti tine hemoroizii la distanta, dar si alte cateva probleme de sanatate.

Author Image
andrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *