Stii de unde iti poti cumpara asigurare?

Cunoastem deja faptul ca asigurarile de locuinta pot avea costuri ridicate, insa in cazul in care s-ar produce o dauna, acest lucru ne-ar putea costa mai mult. De aceea, in cadrul acestui articol vom prezenta cateva motive pentru care nu ar trebui neglijata protejarea casei impotriva unor riscuri care ar putea insemna eforturi financiare majore, in cazul producerii acestora, impreuna cu agentia FlyInsurance.

Pentru cei mai multi dintre noi, casa este cea mai mare achizitie pe parcursul vietii. In cazul in care aceasta ar fi avariata sau distrusa, ar fi nevoie de multi bani pentru a o putea renova sau reconstrui, insa cu ajutorul unei asigurari pentru locuinta am fi scutiti de multe batai de cap si ne-ar putea ajuta sa facem fata la cheltuieli neprevazute.

Exista cateva motive pentru care fiecare proprietar de locuinta ar trebui sa ia in serios in calcul asigurarea locuintei, cel putin sa opteze pentru polita obligatorie care acopera trei riscuri de catastrofe naturale : cutremur, inundatii si alunecari de teren.

Primul motiv pentru care ar trebui sa ne facem asigurare este ca fara ea, riscam sa ramanem fara casa. Multi dintre noi avem o singura casa, iar in cazul in care s-ar produce un eveniment neprevazut, nu mai am avea unde sa stam. Fara asigurare, reparatiile sau achizitionarea unei noi locuinte ar trebui suportate din economiile proprii. In cele mai multe cazuri, aceste cheltuieli nu pot fi insa posibile. In schimb, cu o asigurare de locuinta s-ar rezolva toate aceste neajunsuri si ar fi eliminat efortul financiar cu reparatiile sau cumpararea unei noi locuinte.

Daca te vei afla in situatia in care, locuinta este avariata sau nu se poate locui temporar in aceasta, asigurarea poate acoperi, inclusiv cheltuielile cu chiria.

Bunurile din locuinta pot fi protejate daca se apeleaza la o polita de asigurare. In cazul unei daune, exista posibilitatea de a fi afectate bunurile din interiorul ei, dar cu ajutorul unei clauze care sa acopere avarierea acestora, proprietarul ar fi despagubit pentru repararea sau inlocuirea acestora.
Locuinta poate fi vazuta inclusiv ca o investitie, putand fi inchiriata sau vanduta in viitor. In situatia in care s-ar intampla ceva cu acesta, casa nu ar mai putea fi inchiriata un timp sau nu mai poate fi vanduta, proprietarul suferind astfel o dubla pierdere, pe de o parte, nu mai incaseaza banii aferenti chiriei sau vanzarii, iar pe de alta parte, trebuie sa suporte din propriul buzunar lucrarile de reconditionare.

Un alt beneficiu pe care il poti obtine cu ajutorul politei de asigurare este ca in lipsa acesteia poti primi amenda, odata cu intrarea in vigoare a asigurarii obligatorii de locuinta.
Costul minim al unei asigurari este de 10 sau 20 euro pe an, in functie de materialele de constructie, astfel ca incheierea politei poate presupune costuri mai mici pentru proprietari, asadar, vezi detalii pe flyinsurance.ro.

Author Image
andrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *