Stiluri populare de case

Stiluri populare de case

Este destul de dificil de ales stilul casei pe care o dorești, mai ales când ai atât de multe variante la dispoziție și nu te poți decide. Printre cele mai populare stiluri de case se numără cele:

  • Moderne

Aceste tipuri de locuințe au început să își facă simțită prezența prin secolul al XX-lea și ținând pasul cu tehnologiile moderne din domeniul construcțiilor, au ajuns să fie tot mai populare. Ele sunt caracterizate de prezența unor materiale precum sticlă. oțel și beton, care sunt alese în așa fel încât să inspire o construcție solidă. Se mai evidențiază și prin acoperișul plat, ferestrele din tavan până în pardoseală și formele geometrice bine evidențiate.

  • Victoriene

Tipul de arhitectură victorian a apărut în timpul domniei Reginei Victoria (1830-1910) și se remarcă printr-o estetică detaliată, cu linii asimetrice, ornamente deosebite, tot felul de turnuri, culori strălucitoare care ies în evidență, dar și arcade și balustrade proeminente.

Casele victoriene sunt foarte spațioase, cu multe camere, și te duc cu gândul la castele. La interiorul lor vei găsi elemente de design cu aspect regal, luxos, în culori deschise, dar și închise, iar mobilierul este de regulă realizat din lemn masiv.

  • Mediteraneene

Cei care optează pentru case în stil mediteranean sunt adepții unor locuințe care de regulă se desfășoară pe un singur nivel și care sunt realizate în așa fel încât să fie într-o armonie cât mai bună cu natura. Sunt folosite materiale precum lemn, ceramică, piatra, ferestrele și ușile trebuie să fie arcuite, iar designul interior este unul vesel și primitor. Grădinile din jurul acestor locuințe trebuie și ele amenajate cu grijă, pentru a fi cât mai colorate și parfumate.

  • Minimaliste

Dacă vrei o casă cât mai simplă, care să nu fie încărcată de mobilier inutil, multe decorațiuni și elemente de design scoase în evidență, mergi pe stilul minimalist. Apărut în jurul anului 1920, acesta este caracterizat de linii drepte, curate, iar culoarea predominantă este albul. Stilul minimalist este ideal pentru persoanele care vor o locuință foarte elegantă, dar în același timp deosebit de simplă.

  • Contemporane

Stilul contemporan nu este unul definit foarte clar, ci face referire la tipurile de locuințe care sunt frumoase, dar și utile, realizate de regulă în funcție de preferințele și nevoile clienților. Casele contemporane sunt cele cu linii clare și curate, ferestre înalte, pentru a te bucura de lumină naturală, dar și locuințe gândite în așa fel încât să se folosească materiale reciclate și metode alternative pentru energie electrică și căldură.

Acestea sunt principalele stiluri de case pentru care poți opta, dacă vrei să mergi strict pe o anumită linie. Este bine să ții cont de ele, dacă vrei o construcție clar definită, care să nu fie doar frumoasă, ci și utilă. Multe alte idei vei găsi în biroul Destijl al arhitectului Enica Ana!

Author Image
andrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *