The Hanged man sau Spanzuratul

In cartile de tarot apare cartea Spanzuratului. Reprezentarea alaturata este cea comandata de Aleister Crowly si credem ca este una din cele mai bine criptate. Asa ca am ales-o pe ea sa incercam o descifrare. O vom lua schematic, prinde bine:
1. Exista 3 delimitari foarte bine conturate. Ele sunt Cerul, Pamantul si Adancul. Cerc, Patrat si aparent Semicerc.
2. Omul este legat la uniunea dintre Cer si Pamant.
3. Omul nu cade in Adanc datorita Crucii.
4. Pamantul este strabatut de o grila, Hartmann, care nu exista in Adanc si inceteaza pana la Cer.
5. Pozitia picioarelor Spanzuratului indica cifra 4 privita dinspre Cer. Pamantul este prins in cifra 4.
6. Pozitia bratelor si a pieptului indica drumul inspre Adanc, un triunghi, un munte. Dedesubt este si apa, ceea ce aminteste de sculptura de la Corbii din Piatra.
7.

In toata aceasta poveste Initiatul (caci Spanzuratul este un Initiat) este rastignit. Adica jertfit. Prin jertfa pare a se castiga raspunsul asupra Adevarului.
8. In Adanc, in intuneric, sade Sarpele. El este sarpele intelepciunii. Astfel, INTELEPCIUNEA SE CASTIGA IN INTUNERIC, SUB PAMANT IAR IUBIREA IN INALT, IN CER. De aici si pana la a intelege de ce calugarii de retrag in pesteri in munti nu mai este decat un pas. Este singura cale de a avea  CERUL si ADANCUL la limita cu PAMANTUL. O poarta cu 3 dimensiuni. Faptul ca Initiatul poarta numele de SPANZURAT arata cat se poate de clar ca este agatat de Cer.
Mai sunt interpretari insa am gasit de cuviinta sa ramanem asupra celor pe care le-am inteles pe deplin.

Author Image
andrei