Unul dintre alimentele pe care omul este obisnuit sa le consume zilnic este painea, iar aceasta poate fi consumata sub diferite forme, inclusiv ca paine prajita.
Din punct de vedere nutritiv, cea mai sanatoasa este paine facuta din faina integrala, fiind bogata in proteine, grasimi si antioxidanti.In cazul in care respectam principiile unei diete sanatoase, painea din faina integrala nu ingrasa.
Conform studiilor s-a demonstrat ca produsele cerealiere integrale au o actiune protectoare impotriva bolilor canceroase, a bolilor cardiovasculare si impotriva diabetului de tip 2.Consumul de produse cerealiere integrale nu dauneaza, ci, dimpotriva, favorizeaza sanatatea populatiei, spun multi dintre cei ce studiaza procesul de nutritie
Pâinea prăjită este recomandată?Afla adevarul despre paine prajita de la Bogdan Ivanescu de pe doctormit.ro
Raspunsul este, categoric, nu!Chiar daca poate parea contrariant, acesta este adevarul.Dupa ce a fost coapta, a doua prajire a painii poate contribui la aparitia cancerului prin substantele generate in urma prajirii.O alta problema declansata de painea prajita, ne spune doctormit.ro, este digestia, care nu este deloc avantajata de consumul painii prajite.Exista posibilitatea sa va placa painea prajita pentru ca v-ati obisnuit cu ea, dar ar fi de preferat sa fie inlocuita de painea din faina integrala.

Doctormit stie ca multe persoane sunt preocupate de greutatea lor si au impresia ca, daca mananca paina prajita, fac economii de calorii, conform principiului ca painea prajita este dietetica.In cazul in care esti una dintre persoanele care este convinsa de acest principiu, adevarul este altul, painea prajita ingrasa la fel de mult ca si painea proaspata.Singura diferenta care apare, este ca, prin procedeul de prajire, paine isi schimba culloarea si textura, dar si greutatea, pentru ca din cauza caldurii, pierde din continutul de apa, astfel devenind mai usoara.Continutul caloric si de macronutrienti al painii prajite este acelasi cu cel al painii proaspete.
Excluderea painii din dieta este o alegere gresita pentru ca cerealele
asigura un aport important de glucide complexe, proteine, vitamine, in special
grupul B si minerale, fier, fosfor, magneziu. Excesul insa e daunator, chiar
daca este vorba de cereale integrale intrucat aduc un aport crescut de calorii.
Painea
este un element la fel de important ca si apa pentru majoritatea dintre noi.Ca
urmare, este bine sa stim exact ce fel de paine alegem, sa citim eticheta si sa
alegem painea care sa nu contina deloc faina alba de grau si sa nu contina
amelioratori.Este cel mai important lucru pe care trebuie sa-l faceti in
fiecare zi, incepand chiar de astazi, astfel reusind sa va protejati sanatatea
sis a va preocupati constient de starea de functionare a organismului.Respectand
acest lucru, puteti avea un randament psihic si o buna forma generala de
sanatate.