Un nutritionist iti poate sugera ce este mai bine sa mananci

In ceea ce priveste alimentatia sanatoasa, abordarile cele mai actuale asupra modului in care alegem hrana se rezuma la informarea riguroasa. Astfel, in momentul in care decidem sa inlocuim alimentele de tip fast food, prajelile sau excesul de dulciuri cu alternative mai sanatoase, alegerea trebuie sa fie bazata atat pe nevoile proprii, dar mai ales pe preferintele proprii. Motivatia din spatele acestui rationament este data de urmarirea rezultatelor pe termen lung, scopul fiind acela de a ne simti bine in timp ce mancam si nu de a ajunge sa ne fortam sa introducem mancaruri sanatoase dar care totusi ne displac.

In acest context, in ajutorul nostru vin nutritionistii, acestia fiind pregatiti sa elaboreze planuri corecte de alimentatie, care sa reuseasca sa imbine aspectele pragmatice cu micile placeri gastronomice. Astfel, in ultimii ani, termenul de coach in nutritie a fost utilizat tot mai des, dat fiind faptul ca oamenii au inceput sa devina receptivi la abordarea slabirii ca pe o problema complexa de sanatate, ce nu se rezuma doar la aspectul exterior sau la cat de repede putem ajunge la o greutate ideala, indiferent de mijloace.

De ce este necesar sa obtinem o parere avizata

Oricat am fi de entuziasti in momentul in care decidem sa ne schimbam stilul de viata pentru a corespunde standardului de sanatate din perspectiva noastra, modul in care alegem sa dam curs acestei provocari nu poate fi facut fara o cunoastere temeinica a starii de sanatate actuala, a necesarului zilnic de calorii, precum si a altor variabile de natura medicala. De asemenea, desi poate parea ca alegerea si consumul mancarurilor sanatoase nu este nicidecum o provocare, modul in care le preparam dar si asocierile dintre grupele alimentare pot face diferenta dintre o dieta ca la carte si una nesanatoasa. Din acest punct de vedere, un coach in nutritie ne poate raspunde la toate intrebarile si astfel putem afla despre modul corect de a aborda un regim de alimentatie sanatos.

Luati cele mai bune decizii pentru sanatatea dumnevoastra

Desi poate fi considerat un domeniu aflat la inceput de drum pe piata autohtona, necesitatea de a apela la serviciile persoanelor specializate in sfaturi de alimentatie a aparut tocmai din dorinta oamenilor de a monitoriza ceea ce consuma, atat din punct de vedere cantitativ cat si calitativ. Astfel, un coach in nutritie are rolul de a analiza stilul dumnevoastra de viata, impreuna cu necesarul caloric raportat la efortul fizic, preferintele personale, dar si eventualele patologii asociate. In acelasi timp, scopul stabilirii unei modalitati de a ne alimenta sanatos este de a incerca sa ne atribuim cat mai mult din aceste recomandari, urmand ca mai apoi sa le integram in rutina de zi cu zi, totul fara a simti ca ne privam de mancarurile preferate.

Author Image
andrei

Leave a Reply