Vezi cat costa o polita de asigurare facultativa pentru masina ta

Probabil ca ai auzit despre polita de asigurare CASCO, dar stii ce acopera? In primul rand e important sa intelegi care sunt diferentele intre cele doua tipuri de asigurari pentru autovehicul: CASCO si RCA. Asigurarea CASCO este cea care iti asigura masina impotriva daunelor, indiferent din vina cui s-au produs. Este o asigurare de tip 100%, iar asigurarea RCA ii despagubeste doar pe cei carora le-ai produs daune.

Spre deosebire de asigurarea RCA, asigurarea CASCO nu este obligatorie prin lege, dar este de preferat sa ai o astfel de polita deoarece o asigurare RCA ii va despagubi doar pe cei carora le-ai produs daune, iar cele cauzate masinii tale nu vor fi acoperite. Cu atat mai mult, daca autovehiculul tau este distrus de un copac, este zgariat in parcare sau orice alte incidente, reparatia masinii nu va fi acoperita de asigurarea RCA.

O asigurare CASCO este foarte importanta avand in vedere cat de usor poti fi avariat in trafic din vina altor participanti. Pe de alta parte masina poate fi afectata de un incendiu sau de evenimente naturale precum grindina. Pentru toate acestea exista polita de asigurare CASCO care va acoperi toate aceste riscuri, iar autovehiculul tau va fi reparat. Cu o asigurare CASCO poti sta linistit ca orice situatie ar putea sa apara exista o solutie potrivita.

O asigurare CASCO poti incheia la orice companie de asigurari auto, insa riscurile acoperite sunt diferite. In functie de asigurarea pe care o vei incheia, dar si de uma asigurata, vei beneficia de mai multe sau mai putine riscuri acoperite. De aceea este rcomandat sa apelezi la o firma specializata in asigurari precum TCV care te poate ajuta cu o asigurare CASCO ce acopera o serie de evenimente la un pret care corespunde raportului dintre riscurile acoperite si pretul acesteia. Consultantii de la TCV au acces la baze de date de la mai multe companii de asigurari astfel ca vor putea sa-ti personalizeze polita de asigurare CASCO in functie de preferintele tale. Totodata, e bine de stiut ca polita CASCO are o valabilitate de un an si poate fi reinnoita la nevoie, iar consultantii de la TCV te vor anunta din timp astfel incat sa o poti reface.

Pretul asigurarii CASCO este variabil si depinde de compania la care o vom incheia, de valoarea masinii tale, de riscurile incluse, daca ai avut incidente sau nu si de multe altele. Pentru a sti pretul unei polite de asigurare CASCO ia legatura cu unul dintre consultantii de la TCV, iar acesta iti va personaliza o oferta in functie de nevoile tale de la mai multe companii de asigurari inainte de a lua o decizie.

Author Image
andrei

Leave a Reply